Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Real Techniques brushes

      Το 2014 έγινε ένας μικρός πανικός για τα πινέλα της εταιρίας real Techniques. Πόσες από εμάς δεν τα είχαμε ζηλέψει επειδή δεν μπορούσαμε να τα αποκτήσουμε, εφόσον τα βρίσκαμε μόνο στο εξωτερικό;;;; Πλέον υπάρχουν στο femme fatale και στο Make up House από όπου τα προμηθεύτηκα κι εγώ, και μπορώ να πω ότι δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή με το i-herb απ'όπου τα αγόραζαν οι περισσότερες κοπέλες!


      Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, οι αγορές από το i-herb πληρώνονται με πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα και παραλαμβάνετε το πακέτο σας από 10-20 ημέρες. Ενώ το femme fatale και το Make up House επειδή είναι ελληνικά sites, μπορείτε να πληρώσετε με αντικαταβολή και παραλαμβάνετε το δέμα σας την επόμενη ημέρα.

     Τα πινέλα που έχω αποκτήσει μέχρι τώρα είναι το set με foundation essencial brush, multi task brush & domed eyeshadow brush. Μεμονωμένα πήρα το setting brush, foundation brush & shading brush. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 8€ όσα είναι μεμονωμένα και τα σετ φτάνουν μέχρι και 30€. Κοιτάξτε τα sites και θα βρείτε πινέλα και τιμές που να σας ενδιαφέρουν.


     Πριν κάποιους μήνες είχα αποκτήσει από το ebay ένα πινέλο απομίμησης real techniques και το είχα ευχαριστηθεί με την καθημερινή χρήση που του έκανα. Όταν δοκίμασα αυτά τα πινέλα κατάλαβα αμέσως την διαφορά που έχουν ως γνήσια πινέλα. Παρόλο που οι τριχούλες τους είναι χοντρές, είναι αρκετά μαλακές, ανάλογα τη χρήση του πινέλου. Τι εννοώ;;; Ότι τα πινέλα ματιών είναι πολύ μαλακά με λίγο λεπτότερες τριχούλες από τα υπόλοιπα πινέλα. Τα πινέλα για το foundation είναι πολύ πιο χοντρές και σκληρές οι τριχούλες, αλλά ταυτόχρονα μαλακές.

      Η άποψη μου για αυτά;;;; Αξίζουν 100% τα χρήματα τους, καθώς πρέπει να τα αποκτήσουμε έστω κι ένα. Όλα τα πινέλα είναι πολυχρηστικά, δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τελείως διαφορετικές χρήσεις από όπου προορίζονται... Ας τα δούμε όμως αναλυτικά και να σας πω τις χρήσεις για τις οποίες τα χρησιμοποιώ....!!!

   Θα ξεκινήσω με το πολύ πολύ αγαπημένο μου πινέλο που χρησιμοποιώ καθημερινά για διαφορετικές χρήσεις. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το setting brush. Το βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι ένα λεπτό σχετικά πινέλο με γωνία στη μέση όπου είναι φανταστικό για κοψίματα. Έχει πολύ απαλές τριχούλες που δεν χρειάζεται να πιέσεις καθόλου το πινέλο στο δέρμα. Με ελαφρύ χέρι απλώνει υπέροχα το bronzer. Μία άλλη χρήση που κάνω με αυτό το πινέλο είναι να απλώσω στο κόκκαλο του ματιού σκιά, ακόμη και highlighter είτε στα μάτια είτε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Επίσης το χρησιμοποιώ για να απλώσω το concealer, καθώς και πούδρα πάνω από το concealer. Πόσο πιο πολυχρηστικό να γίνει;;;; Κάνει φανταστική δουλειά. Σκέφτομαι μάλιστα να πάρω άλλο ένα στο μέλλον.


    Το αμέσως επόμενο πινέλο που αγαπώ είναι το domed shadow brush. Είναι ότι καλύτερο για να σβήσω σκιές, ή να απλώσω σκιά σε όλο το μάτι για πιο απαλό αποτέλεσμα καθώς επίσης και για Highlighter. Είναι τόσο μαλακό όπως και το προηγούμενο, με σχετικά αραιές τριχούλες ώστε να δίνει πιο απαλό τελείωμα στα χρώματα. Το μόνο κακό με αυτό το πινέλο είναι ότι δεν μπορώ να το βρω μεμονωμένο εκτός του σετ.


    Λατρεμένο πινέλο προσώπου είναι το το multi task brush όπου είναι φουντωτό και μαλακό, με πυκνές τριχούλες για να παίρνει αρκετή πούδρα για να απλώσει στο μισό πρόσωπο. Ένας άλλος τρόπος που χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο πινέλο είναι για το ρουζ. Με το "κεφάλι" του πινέλου παίρνω το χρώμα και το τοποθετώ στα μάγουλα, και με το πλάι του πινέλου σβήνω κι απλώνω το χρώμα ομοιόμορφα.
  

     Τελευταίο από τα αγαπημένα μου πινέλα είναι το shading brush. Είναι ένα μικρό μαλακό πινέλο για σκιές. Παίρνει αρκετή ποσότητα κι απλώνει υπέροχα τις σκιές με ένα πέρασμα. Είναι το μόνο πινέλο που χρησιμοποιώ μόνο για σκιά κι όχι για άλλη χρήση, όμως σίγουρα θα βολεύει για highlighter και contouring στη μύτη.


     Μέχρι εδώ ήταν όλα πολύ βολικά, καλά και εύχρηστα. Έμειναν όμως δύο τα οποία είναι για foundation. Η αλήθεια είναι ότι δεν με ξετρέλαναν, όμως συγκριτικά το ένα μου άρεσε περισσότερο από το άλλο.

     Αυτό που συμπάθησα περισσότερο ήταν το essencial foundation brush, το φλατ με την μύτη στη μέση. Όσες είχατε δει την άποψη μου για τα πινέλα Barry M., εδώ, θα είδατε ένα παρόμοιο πινέλο που δεν μου άφησε και την καλύτερη εντύπωση. Των real techniques απλώνει το foundation μια χαρά την πρώτη ημέρα, όμως την δεύτερη μέρα θα αφήνει γραμμές στο πρόσωπο. Γεμίζει τους πόρους, δεν τους προσπερνάει και μπορεί να βάψει τις γωνίες του προσώπου όπως της μύτης. Γενικά έχει πιο σκληρές τριχούλες από τα άλλα, αλλά δεν μου άρεσε. Το έχω αφήσει στην άκρη και το χρησιμοποιώ μόνο για να απλώσω το concealer. Για αυτή τη χρήση είναι πολύ βολικό και χρήσιμο. Για το foundation δεν το προτείνω καθόλου.


     Και για το τέλος είναι το foundation brush όπου είναι φλατ με πολύ σκληρές τριχούλες και είναι γωνιακό. Αυτό πάλι δεν μου άρεσε καθόλου. Αφήνει γραμμές, δεν εισχωρεί σε δύσκολα σημεία του προσώπου, κι αν είναι mousse το foundation δεν το απλώνει ομοιόμορφα. Αυτές τις μέρες το χρησιμοποιώ για να κάνω contouring στο πρόσωπο και νομίζω ότι με βόλεψε. Βέβαια, επειδή είναι σκληρές οι τριχούλες του δημιουργεί θρύμματα σκόνης, αλλά εμένα δεν με ενοχλεί αυτό. Χάρηκα που βρήκα έναν τρόπο να το χρησιμοποιώ.


      Σε γενικές γραμμές μου άρεσαν. Πλένονται πανεύκολα, αν και στο ξέβγαλμα θέλουν λίγο προσοχή γιατί συνήθως δεν φεύγει η σαπουνάδα απευθείας, όμως στεγνώνουν γρήγορα και την επόμενη μέρα είναι έτοιμα για χρήση.

      Σίγουρα θέλω να δοκιμάσω κι άλλα πινέλα αυτής της εταιρίας κάποια στιγμή. Όμως, πιστεύω ότι υπάρχουν οικονομικότερα πινέλα όπως της Barry M. που αξίζουν λίγο περισσότερο, δική μου άποψη πάντα, και κάνουν την ίδια δουλειά .

     Τέλος, εάν μου ζητούσατε να σας προτείνω ένα πινέλο που ξεχώρισα και πιστεύω ότι θα το βολευόσασταν όλες, θα ήταν το setting brush σίγουρα. Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη η απάντηση μου, νομίζω σας εξήγησα παραπάνω πόσο πολύ το λάτρεψα και το χρησιμοποίησα. 

      Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποιο από τα παραπάνω πινέλα ή κάποιο άλλο που θα μου προτείνατε;;; Ανυπομονώ να δω τις δικές σας απόψεις! Εύχομαι να περνάτε όμορφα και να έχετε ένα όμορφο και ξέγνοιαστο βράδυ!!

                                                                Κωνσταντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers