Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Γιατί "επιβάλουμε" να γίνεις subscriber;;;

     Σε κάθε διαγωνισμό, είτε δικό μου είτε πολλών αν όχι όλων των κοριτσιών, ένα απαραίτητο βήμα είναι να γίνεις μέλος στο αντίστοιχο site και να κάνεις like στην σελίδα τους στο facebook. Ποιος ο λόγος που γίνεται αυτό όμως;;;

    Όπως πολύ καλά ξέρουμε όλοι, οι περισσότεροι γίνονται μέλη σε κάποιο site μέχρι να λήξει ο διαγωνισμός που τους ενδιαφέρει, και μετά διαγράφονται ή απλά δεν ασχολούνται ξανά με το περιεχόμενο του site, μέχρι φυσικά να δημοσιευθεί νέος διαγωνισμός.

    Το θέμα είναι ότι εμείς που είμαστε στην αντίθετη πλευρά, ή μάλλον εγώ που είμαι στην αντίθετη πλευρά, φυσικά κάνω ένα χόμπι, σε καμία περίπτωση δεν είναι δουλειά, δεν πληρώνομαι γι' αυτό, δεν έχω tips εάν η κάθε μία από εσάς αγοράσει κάτι που εγώ προτείνω.

     Η πληρωμή μου είναι να έχω συνδρομητές, να με παρακολουθούν, να έχω views. Τι να κάνω τα 1000 μέλη εάν οι προβολές είναι 50; Σίγουρα δεν είμαι συνεπής, σίγουρα δεν βγάζω τις καλύτερες φωτογραφίες, σίγουρα υπάρχουν καλύτερα blogs, με πολύ καλύτερη ευφράδεια λόγου, αλλά κι εγώ όπως οι άλλοι, έχω κάνει τον δικό μου κόπο. Να δοκιμάσω κάποιο προϊόν που μπορεί να μην επέλεγα εάν δεν είχα το blog, να βγάλω 20 φωτογραφίες για να επιλέξω την μία, να την επεξεργαστώ (ώστε να την κόψω και να βάλω το όνομα του blog). Να γράψω το κάθε Post, να το ελέγξω δύο και τρεις φορές, να σημειώνω καθημερινά ποια προϊόντα μου αρέσουν ή όχι και γιατί, ώστε να σας μεταφέρω ακριβώς τις απόψεις μου. Και πολλά άλλα.

    Εσείς ή εγώ όταν διαβάζω ένα άλλο blog, βλέπουμε μία σελίδα με 10 σειρές και 2 φωτογραφίες. Όμως έχει πολύ επεξεργασία από πίσω. Η ανταμοιβή λοιπόν είναι να υπάρχει κάποιος που πραγματικά τον ενδιαφέρει η δουλειά του δημιουργού, να τον παρακολουθεί και να τον εμπιστεύεται. Και ο δημιουργός ανταμείβει με την σειρά του έναν από τους αναγνώστες με κάποιο δώρο.

    Εκτός όμως από την ανταμοιβή του αναγνώστη, ο διαγωνισμός γίνεται για να μαζέψουμε περισσότερους followers, να δουν την δουλειά μας, να γίνουν μέλη και να μας ακολουθούν. Εγώ έχω δει πολύ κόσμο να μην ακολουθεί τους όρους σε διαγωνισμούς, να παραπονιούνται για τυχόν καθυστερημένες κληρώσεις και φυσικά να διαγράφονται από το κάθε site μετά την δημοσίευση του ονόματος.

    Σκεφτείτε ότι ο καθένας στερείτε κάτι για να πάρει ένα δώρο για εσάς, ακόμη κι αν κοστίζει 1€. Ξέρετε πόσοι καθημερινά μου έστελναν μήνυμα εάν έχω στείλει το δώρο τους, κι όταν το παραλάμβαναν δεν με ενημέρωναν; Να μου πουν βρε αδερφέ ότι το παρέλαβαν, ούτε ευχαριστώ να έλεγαν ούτε τίποτ' άλλο.
 
    Φυσικά, υπάρχουν πολλοί που ναι μεν παρακολουθούν τα posts, αλλά δεν συμμετέχουν με σχόλια. Το θέμα είναι, ότι το κάθε site έχει κάποιους "οπαδούς" που πραγματικά παρακολουθούν κάθε ανάρτηση ή φωτογραφία ή σχόλιο, κι είναι κρίμα κι άδικο να μην έχουν κερδίσει ποτέ σε κάποιο διαγωνισμό.

    Ο λόγος που κάνω αυτή την κουραστική ανάρτηση είναι ότι θα γίνει ένας διαγωνισμός σε δύο ημέρες για τα δύο χρόνια του blog, και ήθελα να σας προειδοποιήσω ότι θα καταγράφονται πλέον όλοι οι ακόλουθοι, κι αν κάποιος διαγραφεί από μέλος, θα έχει μπει σε λίστα ώστε να μην κερδίσει ποτέ. Να μην μπαίνει καν στην κλήρωση.

    Όπως δεν είναι δίκαιο για εμένα ή τον καθένα μας να μας κοροϊδεύεται, έτσι δεν είναι δίκαιο να παραμελώ τους 20 ή τους 100 ανθρώπους που μου συμπαραστέκονται τόσο καιρό. Για να πω την αλήθεια, δεν έχω την ελπίδα ότι θα αλλάξει αυτό, πόσο μάλλον ότι θα το διαβάσετε, αλλά εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας όπως πάντα και να γνωρίζετε τι πρόκειται να συμβεί.

     Εύχομαι, να καταλάβετε κάποιοι το λάθος σας, και να μάθετε να σκέφτεστε λίγο και τους άλλους, όχι μόνο το συμφέρον σας. Ζητώ συγνώμη από τους ανθρώπους που με παρακολουθούν που τους έβαλα στον κόπο να διαβάσουν αυτή την ανάρτηση, κι εύχομαι στους υπόλοιπους να συμμετέχουν πιο ενεργά στα site που επιλέγουν. Σας εύχομαι καλή εβδομάδα, με δύναμη και χαρά.

                                                          Κωνσταντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers